Prædikener

110 of 18 poster

Hvedekornets lov

Jesus kom til verden for at dø, ligesom et hvedekorn kun bringer flere korn ved at dø.

Ære være Gud i det højeste (Juleprædiken)

I julen sendte Gud sin søn, for at vi kunne blive frelst. Den frelse er der kun én, der skal have ære for. Og det er Guds selv. Det vidner både (1) jomfrufødslen, (2) inkarnationen, (3) krybben og (4) hyrderne om. Ære være Gud i det højeste!
Denne prædiken er samtidigt sidste ud af fem dele i serien: “Reformationens fem hovedprincipper” Denne er “Guds alene æren” – eller “Soli Deo Gloria”

Zakarias’ lovsang – 3. s. i advent

af

Zakarias lovpriste Gud for hans underfulde frelse, efter han havde været i stilhed i 9 måneder. Må vi også søge stilhed – og indimellem fasten – så også vi besinder os på at være klar til når Jesus kommer igen for at forløse sit Guds folk.

Troen alene

af

Evangeliet om Jesus Kristus – vores frelse – bliver ikke vores ved at vi gøre gode gerninger, men simpelthen ved at tage imod denne gave i tro.
2. del af en serie om reformationen fra gudstjenester i Agerskov Valgmenighed 2017

Den barmhjertige samaritaner

Den berømte lignelse om den barmhjertige samaritaner er en stærk og udfordrende lignelse om at vi skal elske alle mennesker (uden at sætte nogen grænser) som os selv. I denne prædiken understreges særligt den kristnes kald til at elske den fremmede.

Nåden alene

Agerskov Valgmenighed ved Jakob Rahbek
27. august 2017
I anledningen af reformationen 500 års jubilæum har Agerskov Valgmenigheden en serie over de fem kernesætninger. (Nåden alene – Troen alene – Skriften alene – Kristus alene – Gud alene æren)